вторник, 28 юни 2016 г.

"Невръстни красавици" - Джилиан Хофман



Те наистина са невръстни, наивни и уязвими момиченца, а сега са и изчезнали неизвестно къде, едни подмамени от хищници в интернет пространството, други избягали от домовете си, трети просто отблъснати от своите близки. Сред тях е Кейти, дъщерята на Боби Дийс, главния разследващ инспектор в Отдела за престъпления срещу деца на Флорида. И затова именно когато се заема със случая на тринайсетгодишно момиче, изчезнало от дома си, неговата лична загуба се оказва пречка за изпълнението на служебния дълг. Но инстинктът му на преследвач се завръща и той тръгва по следите на сериен убиец, чиито рисунки на обезобразени жертви са му спечелили прозвището Пикасо. Дали Кейти не е сред зловещите трофеи на психопата? 

Само на хубави книжки попадам тези дни ^_^
Много обичам когато спонтанно купена книга ми стане фаворит. "Невръстни красавици" ме спечели с историята, вълнуващото действие и приятния начин на писане на авторката.
 Темата, засегната в книгата, е много актуална последните години, а историята разглежда един нюанс от нея, за който повечето от нас отказват да се замислят.

Лейни е 13 годишно момиче, което има проблеми в семейството и изживява първата си любовна тръпка. Проблемът се състой в това, че тя никога не е виждала момчето на живо...а само си е писала с него в интернет. (колко познато, нали?) Когато непознатият й предлага да се срещнат тя приема, а това се оказва най-голямата грешка, която прави..
 Боби Дийс е инспектор в отдела за престъпления срещу деца - най-добрият, герой и наричан "Пастирът", защото винаги прибира децата у дома им (живи или не). Година по-рано неговата дъщеря Кейти бяга от къщи. А сега когато се оказва, че Лейни е в ръцете на сериен убиец, който изпитва удоволствие да измъчва жертвите си, Боби започва да се пита - Ами ако той държи и Кейти?

Сюжета определено е много интересен. Авторката пише леко, без излишна информация и прекалено много описания. Героите са много реалистични и истински - проблемите им също. В началото може да ви се стори малко мудна книжката, но имайте търпение - веднъж щом ви хване и няма да ви пусне! :) Особено последните 50-60 страници - толкова са вълнуващи! Няма да издавам повече, защото не ми се ще да ви разваля четенето от книгата. Но определено ще бъдете изненадани, тъжни, изплашени, щастливи (не задължително в този ред :) ) докато четете книгата. Заслужава си да й отделите малко от времето си :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар