петък, 27 януари 2017 г.

LLUMS Cosmetics - сенки за очи :)

Здравейте:)
От декември се каня да пусна тази публикация, но все я отлагам. В крайна сметка и за тази марка реших да изкажа мнение. :)

LLUMS е марка козметика на дрогерии Лили. Сравнително нова на пазара и за сега няма много мнения из нета. Поне нямаше до преди известно време, когато разучавах дали си заслужават сенките. Мнение почти никакви не намерих, но пък страшно много си бях харесала лилавите сенки Hypnotize...и един ден просто не издържах и си ги купих..както и Ivory, и Graphite look...мисля че бяха на промоция и ги взех с около 1 лев отстъпка.

Започвам ги по ред на номерата:
02 Ivory - много нежен цвят, тип слонова кост, перлен; няма нужда от напластяване; страхотно озарява окото; предполагам и като хайлайт ще е много ефектен; има лек ванилов аромат;

03 Hypnotize - страхотен тъмно лилав цвят; перлен; има лек аромат, но не е неприятен - не мога да преценя обаче на какво ми ухае; първите ми няколко опита с цвета бяха катастрофа - колкото и да напластявах не се получаваше - или не се разнасяше и седеше неравномерно и някак на петна, или не успявах да докарам наситеността, която получавах от суоч с пръст. В крайна сметка се оказа, че при мен работи най-добре с основа за сенки (аз използвам тази на AURA). С дуо четка за сенки (отново на AURA) като никога се справих доста задоволително. :) Сериозно обмислям покупката на зеления цвят от същата серия, защото и той е невероятен. :)

12  Graphite look - матово черно; дори на суочовете се нуждае от напластяване; все още не съм го изпробвала за чисто черен грим и съответно не знам дали ще даде добър цвят, но при опушени гримове добре се справя - вярно, нуждае се от напластяване, но засега съм доволна. Ще експериментирам някой път само с него в различни комбинации, за да преценя дали ще оправдае очакванията ми напълно.

Причината поради която закупих сенките? Черното - защото определено имам нужда от матови черни сенки и се надявам да се спогодим с LLUMS и да успея да докарам наситеността, от която се нуждая. (още работя по въпроса със спогодяването). Лилавата - чист каприз. Много се двоумях между зелената и лилавата, но имам толкова зелени сенки, че се спрях на тези. (определено не знам как стана - до преди няколко месеца имах само 3 нюанса сенки в зелената гама...сега са около 15 сигурно..) Радвам се че успях да се спогодя с лилавите сенки, защото първите ми опити си бяха трагични - направо се бях отчаяла. А последния нюанс го закупих, защото за мен е универсален и го използвам доста често. След покупката се зачудих дали не съм направила грешка, при положение че имам подобен нюанс сенки от Essence (I love серията), но лично аз виждам разлики между двете. :)







Това е от мен :)
Препоръчвам ви да пробвате марката ако имате възможност - може пък да си откриете едно малко съкровище :)

четвъртък, 26 януари 2017 г.

Какво да очакваме през следващите месеци?

Здравейте :)
Докато повечето момичета се чудят дали продуктите с име Kiley Cosmetics, които се предлагат на доста достъпни цени из някои български сайтове, са оригинални или не, аз се чудя нещо друго. Кога ще видя продуктите на J Cat Beauty на родния пазар. Силно се надявам да е скоро. :) За тези от вас, които не са чували за марката - имат много интересни продукти на достъпна цена. Глитърите определено са най-известният им продукт, но и четките и палитрите изглеждат страхотно. Стискам палци скоро да видя пълен асортимент от продукти на марката :)
От Essence са ни подготвили нова лимитирана серия по случай Свети Валентин, освен това ще има промени в постоянния им асортимент от продукти, които също изглеждат много обещаващо. Golden Rose пуснаха няколко нови палитри и продукти, които също мисля че ще си заслужават. AURA още декември ни изненадаха със страхотни палитри за очи (горещо препоръчвам тъмната) и контуриращи палитри. От Минерална козметика също обещават много изненади през следващите месеци.
В книжен план Егмонт издадоха кои заглавия да очакваме от тях през 2017. Сиела са решили да дадат шанс на Стефани Майър, а и ще пуснат още един тираж на Приказките на братя Грим. Издателство ИБИС и издателство Арт Лайн също продължават да изненадват с интересни заглавия.

Ами до тук ми се простират "откритията" за сега :)

Sleek - i-Divine: Garden of Eden

Здравейте :)
От известно време се каня да пиша за палитрата Garden of Eden на Sleek.
Да започна с малко скучна предистория. Лятото си търсих палитра с поне 2 зелени нюанса, да няма сини нюанси и беше желателно да има цветове от розово-лилавата гама. Реших да разгледам палитрите на Sleek, защото ми беше позната от бюти блогърите, а и си умирах да пробвам някоя от палитрите. Garden of Eden отговори и на трите ми изисквания. Трябваха ми почти два месеца за да се реша да си закупя палитрата. И изобщо не съжалявам. :)

А сега малко и за самата палитра.
Кутията е черна, матова; на капачето има гланциран надпис Sleek makeup. Усеща се стабилна в ръката и определено трябва малко сила за да се отвори. Има огледало, което си е плюс (поне за мен). Палитрата е компактна и удобна за път. Съдържа 12 нюанса: 3 матови, 7 перлени и 2 матови с брокатени частички. Цветовете са подходящи както за дневен, така и за вечерен грим. Не се разпрашват и позволяват напластяване на цветовете. За апликатора към палитрата съм със смесени чувства, но ми се струва добър.
Сенките са страшно трайни. Влюбих се безвъзвратно в тях една сряда, когато се гримирах към 8:30 сутринта, цял ден бях на лекции, след лекциите отидох на степ аеробика, а след тренировката (която беше от 19 до 20 часа) сенките дори не бяха помръднали. Като основа бях сложила само минерален фон дьо тен. Е, понякога ми се е случвало да ми се посъберат леко, но не е нещо фрапантно и силно видимо.

Палитрата поръчах от boxyboxbeauty.com , но можете да я намерите (ако не е изчерпана вече) и на http://www.makeupbuthow.bg/ Малко си почаках за потвърждението на поръчката, но за мен лично това не е голям проблем. Доволна съм от екипа на сайта - коректни и всичко беше точно. :) Палитрата дойде добре опакована: 




 Както можете да видите, всяка сянка си има име, което е много сладко и полезно ако се правят грим уроци.


 Суочовете изобщо не ми се получиха, но в интернет можете да поразгледате допълнително и да добиете по-добра представа.

 Като цяло съм доволна от Sleek. Смятам, че палитрата си заслужава и освен това е на достъпна цена. :)

понеделник, 9 януари 2017 г.

Нова 2017 :)

Чудех се дали да не направя една кратка равносметка за 2016 година...
В крайна сметка се реших..
1. Книжните предизвикателства просто не са за мен. Тотален провал имах с това за 2016...и то защото включих поредици, които са ме изгубили отдавна.."Академия за вампири" прочетох до 4 книга. Започнах 5, прочетох едни 100-тина странички и само размятах книгата из чантата си..(определено трябва да си взема калъфче за книжните ми книги) Останалите книги само ме гледаха от рафта, когато се прибирах към родния си град, където ги държа. Разбира се, обмислям да довърша тези поредици, но НЯМА да си слагам срокове за да го сторя. Просто не мога да чета така книга - да си кажа "Днес ще я прочета". Не става и не става. Та повече такива предизвикателства от мен едва ли ще видите :D

2. Определено не трябва да оставям ревютата да си "отлежават" като чернови. "Списъкът на омразата" и поне 6 публикации, свързани с козметика, си ме чакат ли, чакат...Скоро обмислям да ги пусна и най-вероятно ще упомена, че са висяли известно време като чернови.

3. Все така не мога да си разпределям нормално времето. Тъпото е, че все още се оставям външни фактори и хора да ми определят ритъма на дена, а по този начин само аз съм набутана. От блогът NinaHaveheArt се вдъхнових да си направя органайзер, но за момента най-вероятно ще използвам някой тефтер (и без това имам около 10тина..) Надявам се през тази година да стана една идея по-огранизирана.

4. Да довършвам започваното. Имам няколко лични проекта, които си висят незавършени...Силно се надявам през тази година да успея да отделя време и да завърша поне част от тях.

5. Да спра да споделям плановете си. Това е може би най-важното, което осъзнах през изминалата година. Просто за пореден път се убедих, че дори най-близките понякога просто ми убиват желанието за всичко. А след като чуя няколко пъти "Няма да се справиш", "Изобщо не се захващай", "Защо ще си губиш времето с такова нещо?" и просто се отказвам да го правя. Отделно че през 2016г. установих кои от приятелите ми наистина държат на мен и мога да разчитам на тях. За съжаление повечето не са от тях.

Но всяко зло за добро. Няма какво да се лъжем - живота е гаден, хората са гадни. Единици са тези, които биха ти подали ръка. Повечето ще те спънат и ще ти се изсмеят. Наистина е жалко, че при толкова много начина за общуване, комуникацията липсва. Един много голям процент от хората са използвачи..

Спирам се вече. Но като цяло 2016 година определено беше трудна година за мен. Лошите случки и загубите бяха повече от добрите. Надявам се през новата 2017 нещата поне да бъдат балансирани. :)

Успешна година желая на всички :) Бъдете здрави и заобиколени от хора, които обичате и ви обичат - това е най-важното :)