събота, 18 юли 2015 г.

Los Protegidos



Един невероятен сериал. Последните години се убедих, че испанците правят много добри сериали. "Защитените" се канех да го гледам от 4 години сигурно, но едва преди 2 седмици се сетих отново за него.

Накратко историята: Бланка казва на майка си, че е имала кошмар, в който я отвличат и иска да спи при нея. Но Химена (майката) я успокоява, че всичко е било само сън и отказва на дъщеря си тази малка "прищявка". Вечерта се събужда от някакъв шум (или май бяха виковете на Бланка?) и разбира, че дъщеря й е отвлечена - точно както казва и малката. Разбира се отива в полицията и в продължение на няколко месеца търси безуспешно Бланка. През тези месеци бракът й се е разпаднал и се е разделила с мъжа си. Получава обаждане от един мъж (Силвестър), който твърди, че може да й помогне да намери дъщеря си. Когато се срещат, Химена разбира, че има и други деца със способности - осиновената дъщеря на Силвестър - Лусия - чете мисли. Силвестър познава и едно момче - Кулебра, който пък може да става невидим. А Сандра пък се сблъсква с Кулебра и разбира че и той е като нея - тя управлява електричеството. Случайно се запознава с Марио, чийто син също има способности (мести предмети). Но Солвестър е убит и нашите герои трябва да бягат. Решават да отидат в "Загубената долина" (мисля, че така се казваше), защото Силвестър е искал да отиде там, за да може да разбере откъде децата имат способности. Така изведнъж Химена и Марио се оказват родители на четирите деца, докато търсят отговори и Бланка. Впоследствие и Лукас се появява в картинката - неговите способности са да приема чужди облици (метаморф мисля, че беше думата).

Като цяло сериалчето е супер интересно и си има от всичко - като комедийните моменти са повечко (особено пък с Роса Руано - тази жена е голям образ). Има и любов - малко невъзможна заради искрите на Сандра, но пък истинска и много красива. И с щастлив финал накрая :) Има и много обрати, разбират се някои неща..има и несъответствия, някои герои изчезват от общата картина и се появяват други..С няколко думи - невероятен сериал. И най-хубавото е, че не е размит в излишни сезони. Ако имате време - гледайте го - заслужава си :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар